Texels Kookboek - Zalmsoep met spekjes en kruiden

Ingrediënten
125 gr spekreepjes 100 gr gerookte zalm 1½ l visbouillon 1 grote aardappel
1 prei 5 tomaten 4 el slagroom 1 el selderij
1 el peterselie 1 el bieslook 3 el dille peper

Hulpmiddelen
snijplank koksmes kookpan koekepan spatel

Voorbereiding

Bereiding

Bak de spekreepjes in zijn eigen vet uit. Giet het vet af en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.

Schil ondertussen de aardappel en snijd hem in, niet te kleine, blokjes. Was de prei en tomaat en snijd ze in ringen, danwel stukken.

Voeg de groenten aan de soep toe. Laat hem 10 minuten zachtjes doorkoken. Snijd vervolgens de zalm in repen en maak de kruiden schoon.

Roer de zalm, room, selderij, peterselie en bieslook door de soep. Warm alles nog eens goed door.

Breng tenslotte het geheel met peper op smaak en garneer de soep met dille.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 25 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!